US Open: Djokovič desiatykrát v rade do semifinále

07.09.2016 Celý región

New York 7. septembra (TASR) - Francúzsky tenista Gael Monfils sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V utorňajšom štvrťfinále si ako nasadená desiatka poradil s krajanom Lucasom Pouilleom suverénne v troch setoch 6:4, 6:3 a 6:3. V boji o finále sa stretne so svetovou jednotkou Srbom Novakom Djokovičom. Srbský obhajca titulu viedol po dvoch setoch nad Jo-Wilfriedom Tsongom 6:3, 6:2, pred začiatkom tretieho Francúz vzdal pre zranenie ľavého kolena.

Monfils v zápase ani raz nestratil svoje podanie a premiérovo v kariére sa v New Yorku dostal medzi elitné kvarteto. Naposledy bol v grandslamovom semifinále v roku 2008 na Roland Garros. O osude prvého setu rozhodol jeho brejk v siedmej hre, v druhom zobral súperovi a osemfinálovému premožiteľovi Rafaela Nadala servis až dvakrát.

V druhom dejstve museli pre dážď zatiahnuť strechu na centrálnom dvorci. Monfils dominoval aj v treťom sete a bez problémov dotiahol duel do úspešného konca.

Djokovič postúpil do semifinále na US Open už jubilejný desiatykrát v rade. Najvyššie nasadený hráč tento rok v New Yorku zatiaľ úspešne šetrí sily, v predošlých kolách mu zápasy skrečovali Jiří Veselý aj Michail Južnyj.

"Som rád, že som jeden zápas od finále. Ako turnaj plynie, cítim sa stále lepšie. Samozrejme, tento grandslamový turnaj je pre mňa unikátny, dosiaľ nikdy som nezažil, že by mi na ceste do semifinále až traja súperi skrečovali. Želám Jo-ovi skoré uzdravenie," povedal Djokovič. Tsonga prezradil, že bolesť v kolene začal pociťovať v utorok a stále sa stupňovala. "Hneď som vedel, že je to môj koniec. Je ťažké hrať proti jednému z najlepších hráčov na svete. Aj keby ma netrápilo koleno, ťažko by som zvrátil zápas po dvoch prehratých setoch," priznal deviaty hráč "pavúka".


muži - dvojhra - štvrťfinále:

Gael Monfils (10-Fr.) - Lucas Pouille (24-Fr.) 6:4, 6:3, 6:3
Novak Djokovič (1-Srb.) - Jo-Wilfried Tsonga (9-Fr.) 6:3, 6:2, Tsonga skrečoval
Kerberová v semifinále ženskej dvojhry proti Wozniackej

New York 7. septembra (TASR) - Nemecká tenistka Angelique Kerberová je prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Vo štvrťfinále si ako nasadená dvojka poradila s Taliankou Robertou Vinciovou v dvoch setoch 7:5, 6:1 a posilnila svoju šancu stať sa svetovou jednotkou už na newyorskom podujatí. V boji o finále sa Kerberová stretne s Dánkou Caroline Wozniackou, ktorá vyradila prekvapenie turnaja Lotyšku Anastasiju Sevastovovú hladko 6:0, 6:2.

Kerberovú v súboji s vlaňajšou finalistkou a turnajovou sedmičkou Vinciovou neposlúchalo v prvom dejstve podanie, stratila ho do deviatej hry až trikrát a Talianka za stavu 5:4 zo svojho pohľadu podávala na víťazstvo v sete. To však bolo z jej strany v zápase všetko. Kerberová hrozbu straty setu odvrátila a vyhrala nasledujúcich deväť hier za sebou. V druhom sete uštedrila súperke "kanára" a za 78 minút suverénne postúpila medzi štyri najlepšie hráčky. Do grandslamového semifinále sa dostala už tretíkrát v tomto roku.

"Nebolo to také ľahké, ako by sa mohlo zdať. Proti Roberte je vždy náročné hrať, pretože je to skvelá hráčka. V prvom sete som mala troška problémy, ale zvládla som to. Som šťastná, že som vyhrala v dvoch setoch," povedala po postupe do semifinále Kerberová.

Wozniacka mala zápas so Sevastovovou poriadne uľahčený, keďže lotyšská súperka si už v prvom geme podvrtla členok. Pre dánsku tenistku je to piata účasť v najlepšej štvorke na US Open, do semifinále na niektorom z grandslamových turnajov postúpila prvýkrát po dvoch rokoch.

"Vždy si verím, nezáleží na tom, ktoré miesto mi patrí vo svetovom rebríčku. V minulosti som dokázala zdolať snáď každú súperku, ktorá je predo mnou," uviedla bývalá svetová jednotka a aktuálne 74. hráčka sveta. "Je mi ľúto Anastasiji. Tiež som si počas kariéry niekoľkokrát vyvrtla členok, aj tento rok," dodala.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Angelique Kerberová (2-Nem.) - Roberta Vinciová (7-Tal.) 7:5, 6:0
Caroline Wozniacka (Dán.) - Anastasija Sevastovová (Lot.) 6:0, 6:2


 
 

Vyberte región